11

Dumnezeu a pierdut alegerile


Cred că invenţia ANR (Alianţa Noastră România), a fost strict o invenţie securistică, un studiu de caz, nefundamentat politic şi fără program sau doctrină. Unii analişti politici formulează clasificări genul „ANR face parte din extrema dreaptă alături de PRU” şi alte aberaţii, dar în realitate nici măcar pe acolo nu se clasifică… A fost numit „partidul Lui Dumnezeu” de unii, iar de alţii „salvarea României”. Alţii spuneau că ANR e „majoritatea tăcută”.

Am două idei mari de spus în acest articol:
1. Pragul electoral. Pragul electoral e simplu. Dacă un partid nu strânge peste 5% din voturile naţionale, acesta nu va intra în Parlament… Ideea e în felul următor.. Alea 1-2% voturi ANR au ajuns in alea 45% ale PSD la redistribuire.

2. Faptul că ANR a fost inventat pe genunchi, cu vreo 2-3 luni înainte de alegeri, a fost reţeta perfectă a eşecului. După părerea mea totul a fost regizat cu scopul de a distrage atenţia de la adevăratele dezbateri politice şi pentru a redirecţiona voturile dreptei spre PSD. Rezultatul s-a văzut! Cei care probabil au organizat aşa ceva, vor răspunde în faţa şefului lor de partid, Dumnezeu.. ca mai nou, Dumnezeu era şeful ANR.. până acolo s-a ajuns.. Să spui ca Dumnezeu e şef de partid.. pfffff

Mi-e milă de toţi patrioţii apăruţi ca ciupercile peste seară, de toţi copiii nematurizaţi care au senzaţia ca ştiu politică şi care au avut încredere in ANR.. Săracii, au trăit într-un turn de fildeş, într-o utopie alimentată de preoţi înşeaţi de proprii lor ucenici, ucenici probabil orbiţi de putere pe care duhovnicii nu i-au strunit din timp si care au ajuns să metastazeze idei utopice peste tot..

Probabil, din simpatizanţii şi candidaţii aduşi in ANR, foarte puţini s-au interesat de ideile ANR şi dacă acestea au mai fost discutate vreodata, că poate dacă ar fi citit mai mult, ar fi găsit faptul că nicio idee ANR nu e originală (dacă găsiţi una, lăsaţi un comentariu, ca să îmi cer scuze) şi că ideile ANR au fost promovate ani la rând de PNŢCD, de exemplu şi nu numai..

Am spus si duminica trecută faptul că simpatizanţii ANR votează de fapt PSD… Am făcut ce am putut.. nu am vrut să insist prea tare, mai ales văzând faptul că prea multă lume, deja prea multă, era implicată într-o utopie, la care eu personal nu mai asistasem pana azi (12 decembrie 2016). Uneori totul părea un coşmar şi la ziua alegerilor rahatul a ajuns într-un final şi la ventilator…

Bine că am fost eu tâmpitul ăla care din lipsă de timp şi corupt de calculator, am pasiunea de a prezice lucrurile. Unii din înşelaţi chiar spuneau de 5-7% pentru ANR.. Cred că nu mai e cazul să mai zicem ceva de astfel de persoane „bine informate”, poate doar să ne rugăm la Dumnezeu să le dea minte…

Eu vreau să ţineţi minte, dragi propagandişti ANR, că aţi recurs la aceeaşi mijloace ca „ăia”; aţi dezinformat prin statistici false că aţi avea mai mult de 5%, chiar daca era evident că totul era un balon de săpun. Aţi implicat şi persoane nevinovate, neexperimentate politic, fără cunoştiinţe de bază ale politicii de la revoluţie incoace. Din punctul meu de vedere, ANR dispare, o sa fie absorbit şi va rămâne în istorie ca un proiect eşuat, o idee care a făcut mai mult rău ortodoxiei decât bine, care a adus dezbinare în biserică între ucenici şi mai grav intre ucenici şi duhovnici…


PS: Cred totuşi că un ANR care va continua campania electorală de până acum încă 4 ani, ar avea şanse de 7-10%. Din păcate acest lucru nu se va întampla şi toată lumea va fugi din această barcă care a fost creată special pentru a da voturi PSD…

PS2: Acest articol este strict părerea mea. Nu reprezintă adevărul absolut şi trebuie tratat ca atare!

Dan Mihai Măriuţa

În viitor adevărul va deveni un lux, de aceea este bine să folosim prezentul pentru a putea să spunem adevărul întotdeauna...

11 Comments

  • Nu mi-e mila de cineva care voteaza ceva. ANR e un partid votabil si are idei care merita promovate. In conditiile in care se stia dinainte ca ANR nu are nicio sansa sa intre in parlament, cei care au creat structura asta trebuiau sa isi informeze votantii, daca era corecti, in felul urmator:
   „Fratilor, întru Hristos. S-ar putea sa nu intram in parlament. Daca nu intram, voturile voastre vor fi redistribuite…”. Poate asta ar fi fost un inceput bun si corect. Promovarea ideilor cum ca ANR e furat la vot, ca ANR are 7% etc. etc.. nu cred ca a facut bine.

   USR reprezinta o varianta tehnocrata de partid, compusa din oameni respectabili, iar daca i-am judecat pe nedrept, poate ar trebui sa ne gandim ca poate de asta i-a si ajutat Dumnezeu si au si castigat.

 1. Domnule Mihai, nu stiu cine sunteti.
  Citind acest articol am ajuns la concluzia ca ati avut dreptate, asta daca v-ati sustinut ideile astea si inainte de ieri. Pana si eu am ajuns sa cred ca Anr avea o sansa credibila si ca se putea face ceva pentru tara asta a noastra.
  din pacate am gresit.
  Poate ca trebuia sa scrieti ca ANR a fost creat IN GENUNCHI si nu PE GENUNCHI. O sa invatam multe din inselarile astea si Dumnezeu sa fie cu noi. Doamne ajuta si iarta-ne!

 2. Dan Mihai, ești urcat complet de orice simțământ duhovnicesc și milă de neamul tău. Cei care au susținut valorile creștine ale acestui popor în Alianță Noastră România nu au lucrat pentru interes personal, așa cum ți se pare ție. Te-am știut întotdeauna cu mintea stricată. Îmi pare rău pentru tine.

 3. Haideți să ne linistim puțin. Dacă ANR lupta mai departe si nu dispare imediat înseamnă ca merita încrederea noastră. Dan are tot dreptul să își exprime părerea mai ales că e argumentată si expusa la rece.

 4. Te înșeli. Nici pomeneala de voturi către PSD. PSD le-a obținut de la moșnegi în general care au fost majoritari la urne. Tinerii și oamenii în putere au lipsit.

 5. Foarte fain articolul. Eu am susținut mereu aceasta idee pe care o zici tu si am văzut cum alții au crezut orbește in această mișcare si apoi s au văzut consecințele din păcate

 6. Putem invata din acest lucru. Se vede clar o manipulare si o joaca cu mintile noastre. Nu trebuie sa ne sperie ci sa avem curaj sa sustinem idealul care ne reprezinta pe noi. Am crezut in miscarea anr tocmai datorita unor oameni care ii pretuiesc si au intrat implicandu-se. Ceea ce au facut ei cu tot dragul sunt sigur ca nu va ramane nerasplatit. Toata lumea asteapta pe cineva sa ne explice acest circuit vicios in care am intrat multi dintre noi. Tare imi e ca nu ne va explica nimeni.. Ce pot spune e ca am iesit sifonati din aceasta joaca.. Gandul meu e ca putem incepe cu sfarsitul cuvantului din Evanghelie „Vino Doamne Iisuse”!

 7. Eu va propun alta perspectiva si spun de la inceput ca sunt anti psd. Eu in mod normal votam dreapta. Dar din pacate am vazut cum dreapta a fost invadata de globalisti neomarxisti. La usr e mai evident pentru ca au fost sustinuti din ong-urile lor, si i-au marginalizat in partid pe cei pro-familie(asta a explodat cand l-au expulzat pe sotul clotildei). Dar chiar si partidul liberal e subjugat si din pacate si presedintele pe care l-am votat, despre care stim ca are consilieri din randul neomarxistilor(se stie cine) si s-a vazut clar si din atitudinea fara de referendumul pentru familie in ce tabara e. De asemenea sistemul sustine tot zona globalista, cel putin la sri e clar asta, tot ce a facut sistemul a fost in favoarea preluarii averii tarii de catre straini – multinationale, banci straine, deci aceiasi din spatele neomarxistilor. Sa nu uitam ca sefii sistemului au fost pusi acolo de „progresistii” din zona candidatei Clinton. Si din cate stim, sistemul a sustinut dreapta si a fost contra penalilor psd in special, deci ceea ce spui, ca securistii(sistemul) au facut manevra cu anr ca sa sustina psd, nu prea se leaga… Nu are sens… Ei din contra, aveau interes sa iasa dreapta si nu psd. Dar daca te referi la securistii de la SIE, ar putea avea sens ce spui… Cred ca astia sustin Psd, impreuna cu prietenii din Mosad.
  In fine, ceea ce vreau sa spun e ca MArian Munteanu s-ar putea ca pur si simplu sa fi gandit in felul urmator, fara sa fie neaparat vreo lucratura securistica. La sfarsitul campaniei a vazut din sondaje ca nu sunt sanse sa intre in parlament si intre doua rele majore, care erau psd si globalistii, a ales raul mai mic. Probabil ca acesti indivizi sinistri superbogati, care cauta sa subjuge lumea clamand un aparent progresism, care controleaza economia mondiala si distrug valorile traditionale, i s-au parut mai nocivi decat ceilalti indivizi sinistri, psd, care au distrus si vandut la randul lor tara asta de la Iliescu incoace, pe filiera ruseasca. Si de asta a ales sa taca in privinta procentelor reale si sa lase lucrurile asa…. ce ziceti? Eu personal banuiam ca nu iese ANR si totusi am votat cu ei… pt. ca sincer, neomarxistii mi se par diabolici, cel putin in zona elitelor lor, probabil ca populatia care ii voteaza nu isi da seama ce e in spate. Poate va veni ziua sa avem si noi pe cine vota vreodata, sa dea Domnul! Pt ca la ce e acum, e tragic sa alegi intre un rau si altul…. E o ipoteza referitor la MM, dar e posibil sa ma si insel. Acum, depinde de ce va urma, ramane sa observam daca continua sau o lasa balta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *