0

Reprimarea dreptului la libera exprimare – legea defaimarii

 

cenzura

Parlamentarii de la PSD doresc, mai nou o lege „anti-calomnie”. Practic ei vor ca judecatorii sa tindă mai mult spre a condamna expresii ca „parlamentarii sunt corupti, hoti”, „in România toţi conducătorii fură”, „infractorul X”, „criminalii revolutie” etc.. pentru defaimare sau calomnie. Oare presa nu a contribuit în mod pozitiv la deconspirarea multor situaţii de corupţie? Pai, dacă era să fi fost legea asta în vigoare de la guvernul Năstase încoace, nu mai vedeai niciun arestat şi eram tot la fel de înapoiaţi ca în 2000…

Faptul că s-a demonstrat în instanţele de judecată că foarte mulţi „calomniatori – defăimători” aveau dreptate ar trebui să slabească şi mai mult opresiunea şi nu să o întărească.

Concluzia e că se tinde spre cenzură, spre regimentare, spre sisteme in care OMUL nu mai este ascultat, ci indoctrinat cu diverse ideologii mercantiliste, civice, chiar şi religioase, pentru a nu avea judecată proprie, ci pentru a fi folosit în jocurile altora ( mai mici sau mai mari )…

Ghilotina se apropie de gâtul noastre ca popor. Prima dată ne-au îndulcit cu pornografie, apoi cu propaganda media ( jocuri politice de distragere a atenţiei, filme din ce în ce mai captivante, educaţie tolerantă dusă la extrem etc..), iar acum scopul este unul foarte clar  ciparea cu cod de bare sau rfid. Poporul este slăbit de către căpuşele libertăţii şi de lăcomia proştilor ( adică cei fără şcoală ), care ajung în parlament, în guvern sau în conducerea României, fără tărie de caracter!

Totuşi am şi motive de bucurie. Faptul că unii politicieni incearcă să ne pună pumnul în gură e un compliment. Înseamnă că internetul functionează! Oricum, lumea nu prea se mai uită la televizor şi nu le mai cumpără ideile ieftine şi lozincile. Internetul a devenit un adevărat turnesol pentru minciunile şi nesimţirile cu care a fost indobitocit acest popor 26 de ani!

De câtiva ani au studiat multe metode de manipulare, dar se pare ca pe facebook nu prea merge, adica nu ne pot prosti pe toti. Pe facebook lumea are păreri si comentează şi problema lor este că le trebuie prea multe conturi false pentru a ne manipula pe toţi…

 

 

Să ne mai aducem aminte prin ce locuri s-a mai angajat România….


Articolul 10 al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale prevede:

1. Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere. Prezentul articol nu împiedică statele sa supună societățile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.

2. Exercitarea acestor libertăți ce comportă îndatoriri și responsabilități poate fi supusă unor formalități, condiții, restrângeri sau sancțiuni prevăzute de lege, care constituie măsuri necesare, într-o societate democratică, pentru securitatea națională, integritatea teritorială sau siguranța publică, apărarea ordinii și prevenirea infracțiunilor, protecția sănătății sau a moralei, protecția reputației sau a drepturilor altora pentru a împiedica divulgarea de informații confidențiale sau pentru a garanta autoritatea și imparțialitatea puterii judecătorești.

În România, libertatea de exprimare este garantată prin Constituție. Articolul 30 al Constituției României proclamă[2]:

„Libertatea de exprimare”

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică și libertatea de a înființa publicații.

(4) Nici o publicație nu poate fi suprimată.

 

Dan Mihai Măriuţa

În viitor adevărul va deveni un lux, de aceea este bine să folosim prezentul pentru a putea să spunem adevărul întotdeauna...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *