1

Depopularea Europei

Cea mai mare problemă a Europei va fi declinul demografic. Guvernele capitaliste nu reuşesc să încurajeze natalitatea, ci dimpotriva, permit căsătoriile gay, uneori chiar şi împotriva constituţiei şi a culturii Europene. Este foarte clar, în caţiva ani Europa nu va mai fi ce a fost, iar scăderea demografică va duce la soluţii extreme, imprevizibile.

În graficul de mai jos ( sursa Wikipedia ), se observă cum Europa are o rată a fertilităţii foarte scăzută. Media europeană a fertilităţii este de 1.38. Asta înseamnă că la un cuplu normal se nasc in medie 1.38 copii. Această rată este greu de recuperat şi ar trebui între 80 si 100 de ani pentru ca populaţia să revină la normal.

Countriesbyfertilityrate

Pentru a menţine echilibrul unei societăţi, rata de fertilitate ar trebui sa fie de cel puţin 2.11, adica 2.11 copii la un cuplu (sursa – filmuleţul ataşat ).

Cert este că valul actual de refugiaţi din ţări ca Siria va fi din ce în ce mai mare, pe fondul depopulării Europei şi datorită ritmului de creştere a populaţiei pe care Africa o are în ultimele decenii. Europa ar trebui sa rezolve în primul rând problema natalităţii, apoi să dezvolte o politică concretă de securizare a graniţelor.

IPS Teofan l-a citat pe Simeon Mehedinţi, într-o predică recentă astfel

Tu, popor român, să nu te temi daca vor veni străinii peste tine. Să te temi, atunci când mamele nu vor mai face copii.

Până acum nu s-a găsit o soluţie pentru a incuraja naşterea de copii in ţările dezvoltate şi se pare că rata de fertilitate este invers proporţională cu gradul de dezvoltare economică…

Dan Mihai Măriuţa

În viitor adevărul va deveni un lux, de aceea este bine să folosim prezentul pentru a putea să spunem adevărul întotdeauna...

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *